Έπεσε σε «ψεύτικο» κώμα για να μην τον δικάσουν.

Το τί σκαρώνει καμμιά φορά ο ανθρώπινος νους για να γλυτώσει απο διάφορες καταστάσεις, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Όπως στην περίπτωση του Άλαν Νάιτ, ο οποίος προσποιούταν πως είναι σε κώμα, προκειμένου να αποφύγει την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία κατηγορούταν.

Ο Νάιτ είχε εξαπατήσει έναν 60χρονο άντρα, αποσπώντας του συνολικά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60.000 δολαρίων. Όταν ο 60χρονος αντελήφθη τί είχε συμβεί, απευθύνθηκε αμέσως στην αστυνομία για να βρει το δίκιο του.

Τότε, ο Νάιτ χτύπησε απροσδόκητα το κεφάλι του και το τραύμα ήταν τόσο ισχυρό που τν έριξε σε κώμα για τα επόμενα δύο χρόνια. Η γυναίκα του ανέβαζε συχνά φωτογραφίες του κατάκοιτου άντρα της στα μέσα μαζικής δικτύωσης, με τη θλίψη φανερά ζωγραφισμένη στο βλέμα της.

Όλο αυτό το σκηνικό όμως έπεισε τους πάντες εκτός απο τον εξαπατημένο 60χρονο, ο οποίος κατέληξε να προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ, προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια.

Και έτσι έγινε. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον 47χρονο άνδρα να ψωνίζει σε πολυκατάστημα και να χαίρει άκρας υγείας. Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι την περίοδο που ήταν σε κώμα, πήγε και διακοπές.

Tags: