Ανακαλύφθηκε μεγάλη χασισοφυτεία στο Μυλοπόταμο

Μία μεγάλη χασισοφυτεία με 828 δέντρα, σε δύσβατη περιοχή, μεταξύ Απλαδιανών και Βενίου στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ανακάλυψε νωρίς σήμερα το πρωί το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.
Στο σημείο της χασισοφυτείας μετέβησαν επίγειες δυνάμεις για τη συλλογή πληροφορίων και την καταστροφή της. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχές του Νομού, με την συνδρομή του Ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.
Σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους βρέθηκαν τα δενδρύλλια, ύψους ως και 3 μέτρων., στο στάδιο της συγκομιδής, αλλά και φαγητό καθώς και σύνεργα για τη φροντίδα της φυτείας, γεγονός που μαρτυρά ότι οι καλλιεργητές, βρίσκονταν εκεί λίγο πριν την ανακάλυψή της από την αστυνομία.
Οι πτήσεις μετά το Ηράκλειο, συνεχίζονται σήμερα πάνω από το Ρέθυμνο, με στόχο την ανακάλυψη χασισοφυτειών, τις οποίες αδυνατούν να εντοπίσουν οι επίγειες δυνάμεις της αστυνομίας.
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση, διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου

Tags: