Η συζήτηση για το τέρας του Λοχ Νες ξαναξεκίνησε μετά από ένα μυστηριώδες πλάσμα που φωτογραφήθηκε από τουρίστα

Μια φωτογραφία ενός μυστηρίου πλάσματος που τραβήχτηκε από έναν τουρίστα πυροδότησε μια συζήτηση για το αν είναι το τέρας του Λοχ Νες.

Ο Steve Challice, από το Σαουθάμπτον, πήρε την εικόνα αυτού που περιγράφει ως «μεγάλο ψάρι» ενώ ήταν σε διακοπές στη Σκωτία.

Εκτίμησε ότι ήταν 30 πόδια μακριά και περίπου 8 πόδια μήκος.

Αφού μοιράστηκαν την εικόνα του μεγάλου πλάσματος που βγαίνει από το νερό στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι άρχισαν να σχολιάζουν ότι μπορεί να είναι η Nessie.

Αλλά ακόμη και ο Steve είναι δύσπιστος, αναφέρει το Daily Record.

Λέει ότι πιστεύει ότι είναι κάτι πιο απλό σαν ένα μεγάλο ψάρι ή μια φώκια.

«Προσωπικά ξέρω ότι υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον και μερικοί λένε ότι είναι το τέρας αλλά δεν το πιστεύω», παραδέχτηκε.

Ο Steve βρισκόταν σε διακοπές με τον αδερφό του τον Σεπτέμβριο, όταν αποφάσισαν να επισκεφθούν το Κάστρο Urquhart στις όχθες της περίφημης λίμνης.

Εντοπίζοντας την ευκαιρία να απομακρυνθεί από την πλειονότητα των άλλων τουριστών που μόλις έφτασαν με μερικά πούλμαν, ο Steve εξήγησε ότι αρχικά φωτογράφισε την απέναντι ακτή όταν είδε ένα «είδος κυματισμού στο νερό».

Είπε: "Άρχισα να βγάζω μερικές φωτογραφίες και μετά αυτό το μεγάλο ψάρι ήρθε στην επιφάνεια και μετά επέστρεψε ξανά.

"Εμφανίστηκε μόνο σε ένα πλάνο και για να είμαι ειλικρινής αυτό ήταν κάτι τρελό. Παρακολούθησα για λίγο, όπως μπορείτε να δείτε από την τελευταία εικόνα, αλλά δεν το είδα ξανά."

Είπε ότι μόνο κατά τη διάρκεια του κλειδώματος είχε τον χρόνο να κοιτάξει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει από το ταξίδι δύο εβδομάδων του, δηλώνοντας ότι είχε "εκατοντάδες" να περάσει καθώς είναι ένας ένθερμος φωτογράφος.

Ο Steve πρόσθεσε ότι αρχικά πίστευε ότι ήταν γατόψαρο και το δημοσίευσε μόνο στο διαδίκτυο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το δουν και να το αναγνωρίσουν.

Είπε: "Πρέπει να πω ότι δεν πιστεύω στο τέρας του Λοχ Νες και ειλικρινά νομίζω ότι αν υπάρχει κάτι, τότε υπάρχει μια λογική εξήγηση για τα περισσότερα από τα αξιοθέατα.

«Η εικασία μου θα ήταν ότι αυτό που συνέλαβα ήταν ένα γατόψαρο ή κάτι τέτοιο.

"Καθώς οι φώκιες μπαίνουν από τη θάλασσα, τότε περιμένω ότι είναι αυτό και αυτό θα εξηγούσε γιατί αυτές οι παραστάσεις είναι τόσο λίγες και πολύ μακριά."

Ο συγγραφέας Roland Watson, ο οποίος διαχειρίζεται το blog Loch Ness Mystery, συζητά με τον Steve από τότε που βρήκε τις φωτογραφίες στο Facebook.

Ο συγγραφέας και ο ειδικός τέρας του Λοχ Νες που είναι αμφίβολος για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών, είπε: «Μέχρι τώρα φέτος είχαμε μόνο απομακρυσμένες φωτογραφίες λόγω του κλειδώματος στο Λοχ Νες, και τότε εμφανίστηκε αυτή η εικόνα.

"Αν αυτή είναι μια γνήσια εικόνα ενός πλάσματος στο Λοχ Νες, θα κατατάσσεται εύκολα στην πρώτη τριάδα όλων των εποχών.

"Σε αυτό το σημείο, είμαι σε συνεχή συνομιλία με τον Steve σχετικά με τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες που έχω σχετικά με το ότι είναι μια φωτογραφία του Photoshop. Έτσι θα δούμε πού μας οδηγεί."

Ένας ειδικός στην ψηφιακή φωτογραφία έχει επίσης δημιουργήσει αμφιβολίες για την εικόνα, δηλώνοντας ότι είναι πιθανό ότι το photoshop μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί λόγω του κορεσμού των χρωμάτων και της ασαφούς επένδυσης του υποτιθέμενου ζώου στην κύρια εικόνα.

Ο Steve υπερασπίστηκε τις εικόνες αν και δηλώνει ότι είναι γνήσιες.

Είπε: "Υπάρχουν φωτογραφίες στο Google που δείχνουν μεγάλα τέρατα με πολλούς βρόχους σαν φίδι ή κάτι τέτοιο και η εικόνα μου δεν είναι κάτι τέτοιο.

"Πιστεύω πραγματικά, μέχρι σήμερα, είναι απλώς ένα μεγάλο ψάρι."