Καναδός ανοίγει χρηματοκιβώτιο που ήταν κλειδωμένο για 40 χρόνια με την πρώτη προσπάθεια

Ένας άνθρωπος μίλησε για την "πλήρη δυσπιστία" του μετά το άνοιγμα ενός χρηματοκιβωτίου που ήταν κλειστό για 40 χρόνια με την πρώτη του δοκιμή.

Ο καναδός Stephen Mills πήγε τον περασμένο μήνα στο Μουσείο Κληρονομιάς Vermilion της Alberta.

Ένα από τα αξιοθέατα του είναι ένα χρηματοκιβώτιο 907kg που δεν είχε ανοιχτεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης από τον ξεναγό Tom Kibblewhite, ο κ. Mills αποφάσισε να δοκιμάσει να το ανοίξει "για πλάκα".

Παρατηρώντας τους αριθμούς που κυμαίνονταν από το 0 έως το 60, αποφάσισε να δοκιμάσει 20-40-60.

«Το έσπασα, το άνοιξα, και ήταν απλώς η απόλυτη απογοήτευση », είπε στον CBC Edmonton.

"Ο Tom ήταν εξίσου έκπληκτος, όλη η οικογένεια ήταν, ήταν υπέροχο, τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα, ήταν σαν να το κερδίσαμε, να σπάσαμε τον κώδικα!"
"Θα μπορούσα να πω ότι δεν άνοιξε για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή κάποιες σκόνες έπεσαν στον μηχανισμό κλειδώματος", είπε στο BBC.

Το χρηματοκιβώτιο ήταν αρχικά στεγασμένο σε ένα ξενοδοχείο πόλης, το οποίο άνοιξε το 1906 και δόθηκε στο μουσείο στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το μουσείο είχε προηγουμένως δοκιμάσει προεπιλεγμένους συνδυασμούς, ζήτησε εμπειρογνώμονες να προσπαθήσουν να σπάσουν τον κώδικα, ακόμα και να έρθουν σε επαφή με τους πρώην υπαλλήλους του ξενοδοχείου για να δουν αν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Άλλοι επισκέπτες του μουσείου είχαν επίσης παίξει γύρω του - χωρίς επιτυχία.

Δυστυχώς, το χρηματοκιβώτιο δεν ήταν γεμάτο κρύο, σκληρό χρυσό.

Περιείχε ένα παλιό φύλλο αμοιβής και μέρος ενός ταμείου παραγγελιών εστιατορίου που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του '70.

Περιελάμβανε αποδείξεις για μπιφτέκι μανιταριών για C $ 1.50 και πακέτο τσιγάρων για C $ 1.00.

Ο κ. Kibblewhite δήλωσε: "Δεν έχουν αξία, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον για εμάς. Μας δίνει μια μικρή ιδέα για το πώς ήταν ο τόπος το 1977, 78."