Μαθητής μαχαίρωσε την καθηγήτρια του.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 16χρονος που, μόλις ένα χρόνο πριν, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την καθηγήτρια του, κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το περιστατικό συνέβη στο Καθολικό Κολέγειο Corpus Christi, στο Λιντς της νότιας Αγγλίας και μάλιστα λίγους μήνες πριν η άτυχη καθηγήτρια Αν Μαγκουάιρ πάρει σύνταξη, μετά απο 40 χρόνια διδασκαλίας.

Η 61χρονη βρισκόταν μέσα στην τάξη και βοηθούσε μία άλλη μαθήτρια, όταν τν πλησίασε απο πίσω ο 15χρονος και τη μαχαίρωσε επτά φορές, στο λαιμό και την πλάτη. Η γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει, τρέχοντας προς το διάδρομο, ενώ ο 15χρονος την κυνηγούσε. Με τη βοήθεια μιας άλλης καθηγήτριας, βρήκε καταφύγιο σε μία άλλη αίθουσα, όπου δυστυχώς υπέκυψε στα εκτενή τραύματα της.

Όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας, μετά το έγκλημα ο 15χρονος δράστης επέστρεψε στην τάξη και κάθισε στο θρανίο του «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

Κατά την απαγγελία της ποινής, ο δικαστής είπε στον έφηβο δολοφόνο πως θα εκτίσει τουλάχιστον 20 χρόνια ποινής, προειδοποιώντας τον μάλιστα πως είναι «αρκετά πιθανό» να μην αποφυλακιστεί ποτέ.

Tags: