Ο μεγαλύτερος πειρατής του κόσμου ήταν γυναίκα!!!

Η Ching Shih (1775-1844)ήταν ένας εξέχων πειρατής στη μέση Qing της Κίνας, που τρομοκρατούσε την Θάλασσα της Κίνας στις αρχές του 19ου αιώνα. Διέταξε πάνω από 300 πλοία επανδρωμένα από 20.000 έως 40.000 πειρατές.
Μια άλλη εκτίμηση μας λέει πως ο στόλος της κατά το 1800 και το πλήρωμα ήταν περίπου 80.000 άνδρες, γυναίκες, ακόμη και παιδιά.
Προσέβαλε τις αυτοκρατορίες της εποχής, όπως η βρετανική, της Πορτογαλίας και της δυναστείας Qing. Αήττητη, θα γινόταν μία απο τις σπουδαιότερες πειρατίνες της Κίνας και απο τους ισχυρότερους πειρατές της Ασίας, και ένας από τους πιο ισχυρούς πειρατές στην παγκόσμια ιστορία.
Λίγα είναι γνωστά για την πρόωρη ζωή της Ching Shih, όπως το όνομα γέννησής της και η ακριβής ημερομηνία γέννησης της. Ήταν μια Καντωνέζα πόρνη που εργάστηκε σε ένα μικρό οίκο ανοχής στην πόλη της Canton, αλλά συνελήφθη από πειρατές. Το 1801, παντρεύτηκε τον Zheng Yi, έναν περιβόητο πειρατή.
Ο στόλος υπό τις διαταγές της είχε την ηγεμονία σε πολλά παραθαλάσσια χωριά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και την επιβολή των εισφορών και των φόρων επί των οικισμών. Σύμφωνα με τον Robert Antony, λήστεψαν πόλεις, τις αγορές και τα χωριά, από Μακάου προς Canton"
Το 1806 ένας Βρετανός αξιωματικός ανέφερε σχετικά με την τρομερή μοίρα εκείνων που αντιστάθηκαν στους πειρατές της Ching Shih. Σε μια σύγχρονη έκθεση το βρετανικό ναυαρχείο την αποκάλεσε "Ο τρόμος της Νότιας Κίνας»

Το κινεζικό ναυτικό έχασε εξήντα τρία πλοία στις επιθέσεις. Ακόμη και αν προσέλαμβανε το πολεμικό ναυτικό της Πορτογαλίας και της Βρετανίας δεν θα μπορούσε να νικήσει την Ching Shih.
Καταλαβαίνοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσουν, το 1810, δόθηκε αμνηστία που προσφέρεται σε όλους τους πειρατές, και η Shih Ching το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Εκείνη έκλεισε την καριέρα της εκείνη τη χρονιά, με την αποδοχή της προσφοράς αμνηστίας από την κυβέρνηση της Κίνας.Με τα λάφυρα της άνοιξε ένα σπίτι τυχερών παιχνιδιών.Πέθανε το 1844, σε ηλικία 69 ετών.

Tags: