Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντά τον Spider-Man στο Βατικανό

Ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής στις συγκεντρώσεις του Βατικανού, ο Spider-Man, ή τουλάχιστον ένας Ιταλός που ντύνεται σαν τον χαρακτήρα, ήταν ο τραγουδιστής του κοινού που παρατάχθηκε σε σειρές κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου ακροατηρίου του Ποντίφικα.

Ο Matteo Villardita, 28 ετών, φοράει τη στολή του κόμικς και της ταινίας σούπερ-ήρωας για να ενθαρρύνει τα άρρωστα παιδιά, όπως εκείνα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Βατικανού που σχεδίαζε να επισκεφτεί αργότερα την Τετάρτη.

Ιδρωμένος με το κοστούμι του στο κύμα καύσωνα της Ρώμης, ο Βιλαρντίτα είπε ότι ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να προσευχηθεί για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο άνδρας είπε στο AP TV ότι έδωσε στον Φράνσις μια εφεδρική μάσκα, «ως ένδειξη, για να του πει ότι μέσα από αυτά τα μάτια βλέπω καθημερινά πόνο από άρρωστα παιδιά στα νοσοκομεία».

Ο Villardita, με τη στολή, έφτασε και άγγιξε τον Francis, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα εναντίον του COVID-19.

Είπε ο Villardita: «Ήταν πολύ συναρπαστικό γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος κατάλαβε αμέσως την αποστολή μου».

Η Villardita έβγαλε selfie με νέους που παρευρίσκονταν στο κοινό σε μια αυλή του Βατικανού.

Το Βατικανό χαρακτήρισε τον Βιλντόριτα ως «πραγματικά καλό σούπερ ήρωα» και ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μακρών μηνών κλειδώματος της πανδημίας της Ιταλίας πραγματοποίησε περισσότερες από 1.400 βιντεοκλήσεις, καθώς δεν ήταν σε θέση να επισκεφτεί αυτοπροσώπως, για να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν να χαμογελούν.