Το «Κάστρο του Δράκουλα» προσφέρει στους επισκέπτες COVID τρύπημα και δωρεάν επίσκεψη σε έκθεση βασανιστηρίων

Το Bran Castle είναι γνωστό ως έμπνευση για το σπίτι του βαμπίρ στο μυθιστόρημα Dracula του Bram Stoker.

Όμως οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 είναι πιο πιθανό να φύγουν με σημάδια παρακέντησης στα χέρια τους από τους λαιμούς τους αυτό το μήνα.

Όπως τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου, το κάστρο στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας σημείωσε μείωση του αριθμού των τουριστών φέτος.

Αντ 'αυτού, έχει γίνει κέντρο εμβολιασμού COVID-19.

Οι ιατρικοί εργαζόμενοι με αιματηρά αυτοκόλλητα με δόντια στις ποδιές τους προσφέρουν δωρεάν δόσεις του εμβολίου Pfizer κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αυτόν τον μήνα.

Δεν απαιτείται ραντεβού και οι παραλήπτες εμβολίων έχουν επίσης δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με 52 μεσαιωνικά βασανιστηρια.

Θα λάβουν επίσης αυτό που ο ιστότοπος του κάστρου περιγράφει ως «δίπλωμα εμβολιασμού» χαιρετίζοντας την «τόλμη και ευθύνη» τους.

Ο Αλεξάντρο Πρίσκου, διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου του 14ου αιώνα, είπε: «Η ιδέα ... ήταν να δείξουμε πώς οι άνθρωποι είχαν τρυπηθεί πριν από 500-600 χρόνια στην Ευρώπη».

Ο Fernando Orozco, ένας 37χρονος προγραμματιστής της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πήρε το τρύπημά του το Σάββατο και ανταμείφθηκε με το δίπλωμα εμβολίων.

"Σκοπευα ήδη να έρθω στο κάστρο και σκέφτηκα ότι ήταν το ξεχωριστό δύο σε ένα ", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων του Reuters.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας θέλει να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά αντιμετωπίζει μια ανηφόρα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από το think tank Globsec που εδρεύει στην Μπρατισλάβα, οι Ρουμάνοι έχουν το υψηλότερο ποσοστό διστακτικότητας εμβολίων στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρουμανία έχει χορηγήσει τουλάχιστον 5,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID, σύμφωνα με έναν ιχνηλάτη του Reuters.

Υποθέτοντας ότι κάθε άτομο χρειάζεται δύο δόσεις, αυτό είναι αρκετό για να εμβολιάσει περίπου το 14,9% του πληθυσμού της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας που αναφέρθηκε, η Ρουμανία έφτασε κατά μέσο όρο περίπου 73.897 δόσεις που χορηγήθηκαν κάθε μέρα και με αυτόν τον ρυθμό, θα χρειαστούν επιπλέον 53 ημέρες για τη χορήγηση αρκετών δόσεων για ένα άλλο 10% του πληθυσμού.

Η Ρουμανία έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα COVID-19 και σχεδόν 29.000 θανάτους από τον ιό.