Το «τρίτο μάτι» εφευρέθηκε για να σταματήσει τα «smartphone ζόμπι» από το να πέφτουν σε πράγματα

Έχει δημιουργηθεί ένα "τρίτο μάτι" για να εμποδίζει τα "zombies smartphone" να πέφτουν σε πράγματα ενώ εστιάζουν στις οθόνες τους.

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής της Νότιας Κορέας Paeng Min-wook, 28 ετών, λέει ότι το ρομποτικό μάτι μπορεί να δεθεί στο μέτωπο ενός ατόμου, επιτρέποντάς τους να περιηγηθούν χωρίς τραυματισμό.

Είπε ότι η συσκευή ήταν μια «σατιρική λύση» την οποία ελπίζει ότι θα κάνει τους ανθρώπους να «αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα του εθισμού των gadget τους και να κοιτάξουν πίσω τους».

Η συσκευή - που ονομάζεται The Third Eye - ανιχνεύει όταν το κεφάλι του χρήστη έχει χαμηλώσει για να κοιτάξει το τηλέφωνο και στη συνέχεια ανοίγει το ημιδιαφανές βλέφαρό του.

Όταν το άτομο έρχεται μέσα σε ένα ή δύο μέτρα από ένα εμπόδιο, το τρίτο μάτι ηχεί για να τους προειδοποιήσει για κίνδυνο.

Ο κ. Paeng είπε: «Αυτό είναι το βλέμμα της μελλοντικής ανθρωπότητας με τρία μάτια.

"Καθώς δεν μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια μας από τα smartphone, το επιπλέον μάτι θα χρειαστεί στο μέλλον."

Ο κ. Paeng, μεταπτυχιακός φοιτητής στο σχεδιασμό καινοτομίας στο Royal College of Art και το Imperial College London, έχει δοκιμάσει τη συσκευή γύρω από τη Σεούλ.

Μεταξύ εκείνων που το είδαν ήταν ο κάτοικος Lee Ok-jo, ο οποίος είπε: "Νόμιζα ότι έμοιαζε με έναν εξωγήινο με ένα μάτι στο μέτωπό του.

"Αυτές τις μέρες πολλοί νέοι μπορούν να τραυματιστούν όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Αυτό θα ήταν καλό για αυτούς."

Το Third Eye χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα γυροσκοπίων για να μετρήσει τη γωνία του λαιμού του χρήστη και έναν αισθητήρα υπερήχων για να υπολογίσει την απόσταση μεταξύ του ρομποτικού ματιού και των εμποδίων.

Οι αισθητήρες συνδέονται και οι δύο με έναν μικροελεγκτή ενιαίας πλακέτας ανοιχτού κώδικα με μια μπαταρία.