Ιούνιος 2014

Περσεφόνη

Η Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας. Πατέρας της ήταν ο Ζεύς και συζυγός της ο Άδης. Μαζί του γέννησε τον Ζαγρέα, τον Ευβουλέα και τον Σαβάζιο. Ο Άδης την πήρε στον κάτω κόσμο για την ομορφιά της. Η Θεά Δήμητρα όμως τη ζήτησε πίσω. Ο Άδης συμφώνησε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω. Έτσι τους μήνες που η Περσεφόνη είναι στον πάνω κόσμο η Θεά Δήμητρα χαιρόταν και υπήρχε καλοκαιρία, ενώ τους άλλους κακοκαιρία. Ο μύθος της αρπαγής πρωτοεμφανίζεται στην ΄΄Θεογονία΄΄ του Ησιόδου.

Tags: 

Μίμης Παπαϊωάννου

Ο Μίμης Παπαϊωάννου (γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1942 στη Νέα Νικομήδεια της Βέροιας) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε κυρίως στην Α.Ε.Κ..
Ποδοσφαιρική καριέρα
Ο Μίμης Παπαϊωάννου ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της γενέτειρας του, τη Νέα Γενεά Νέας Νικομηδείας. Το 1961 πήρε μεταγραφή στην Α.Ε.Κ. έναντι 140.000 δραχμών.

Tags: 

Η ιστορία της Θείας Κωμωδίας του Δάντη

Η Θεία Κωμωδία (ιταλικά: La Divina Commedia, αρχικός τίτλος Commedia) είναι επικό, αφηγηματικό ποίημα του Δάντη. Γράφτηκε στο διάστημα 1308-1321 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχοντας χαρακτηριστεί ως η επιτομή του μεσαιωνικού κόσμου. Το ποίημα χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη – Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος – και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στον Άδη, με οδηγούς τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη. Ο αρχικός τίτλος του έργου ήταν Κωμωδία. Ο όρος Θεία προστέθηκε μεταγενέστερα από τον Βοκάκιο.

Tags: 

Eθισμένος στο σεξ ο Μάρλον Μπράντο

Ο Marlon Brando ήταν ο ηθοποιός στο κρεβάτι του οποίου πέρασαν οι μεγαλύτεροι αστέρες του Χόλιγουντ. Εικόνες από την αχαλίνωτη ερωτική ζωή του παρουσιάζονται στο νέο βιβλίο της καθηγήτριαw Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης Susan Mizruchi που έχει τίτλο "Brando's Smile".

Tags: 

Η γυναίκα με τα πιο μακριά νύχια στον κόσμο!

Η Κριστίν Γουόλτον από το Λας Βέγκας κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως η γυναίκα με τα μακρύτερα νύχια στον κόσμο!

Το συνολικό μήκος των νυχιών της είναι 601,9 εκατοστά και η 45χρονη τραγουδίστρια και μητέρα έχει να κόψει τα νύχια της από το 1990!

Η ίδια λέει ότι τα νύχια της δεν την εμποδίζουν καθόλου στην καθημερινή της ζωή και επίσης ότι δεν ήταν κάτι που το έκανε επίτηδες, αλλά με τις υποχρεώσεις και τα παιδιά, απλώς δεν προλάβαινε! Τ' ακούσαμε κι αυτό!

Tags: 

Καπέλα Σιξτίνα

Η Καπέλα Σιξτίνα ή Καπέλα Σιστίνα (ιτ.: Cappella Sistina) είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού. Αναγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ' (ή Σίστο Δ') εκ του οποίου οφείλεται και το όνομα αυτού. Η φήμη του όμως βασίζεται στην αρχιτεκτονική του, η οποία ακολουθεί το Ναό της Παλαιάς Διαθήκης, και ιδιαίτερα για το διάκοσμό του. Είναι ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος φιλοτέχνησε την θρυλική οροφή του (1508-1512).

Tags: 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ....

Όχι, δεν πρόκεται για κάποιο μεγάλο ζώο, όχημα ή μηχανή, αλλά για τα… μαλλιά μίας γυναίκας!
Ο λόγος για την 47χρονη Asha Mandela, μητέρα ενός παιδιού, από την Atlanta των Η.Π.Α.
Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών ότι το μεγάλο μήκος και βάρος των μαλλιών της ίσως της προκαλέσουν παράλυση στο σώμα της, η Asha δε φαίνεται διατεθειμένη να τα κόψει ποτέ!
«Τα μαλλιά μου αποτελούν μέρος του σώματός μου. Είναι η ζωή μου. Δε θα τα κόψω ποτέ», δήλωσε η Asha. «Αν τα έκοβα θα ήταν σα να έβαζα τέλος στη ζωή μου, σα να γινόμουν ζόμπι», συμπλήρωσε.

Tags: 

Το... δικό σας εντομοκτόνο

Η κατάσταση με τα κουνούπια τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αφόρητη, φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας φυσικό εντομοκτόνο και διώξτε μια για πάντα από κοντά σας τα κουνούπια.

Tags: 

Βιβλίο Γκίνες

Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ "Γκίνες" (Guinness World Records), είναι ένα βιβλίο που εκδίδεται σε ετήσια βάση και καταγράφει πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον. Το βιβλίο Γκίνες θεωρείται ως το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως.

Tags: 

Σελίδες